Ayurveda

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 22:33

Ayurveda is overal ter wereld bekend. Weliswaar onder andere benamingen. Het westen noemt Ayurveda “Biologie”. De betekenis van biologie is gelijk met Ayurveda. Betekent de Bios in Biologie “het leven”, betekent Ayur in Ayurveda ook “het leven”. Betekent Logos in Biologie “leer”, betekent Veda in Ayurveda “kennis”.

Traditioneel gezien leert Ayurveda mensen op individueel niveau wat te eten, hoe te leven en bij een lichamelijke onbalans, hoe te genezen. Dit om het leven zo optimaal mogelijk te benutten. Zowel lichamelijk als spiritueel. Ayurveda geeft kennis op individueel niveau. Wat goed is voor mij, kan voor jou slecht zijn. Dit omdat wij allemaal een unieke samenstelling hebben van de 5 elementen en daarnaast zijn wij onderhevig aan de omgeving waarin wij wonen en de tijd waarin wij wonen.

 

Holistisch

Ieder van ons bestaat uit een unieke combinatie van de drie energieën of ‘doshas’. Het doel van ayurveda is het verzorgen van optimale gezondheid en genezen van lichamelijke onbalans door middel van specifiek ontworpen behandelingen, voeding en lifestyle.

Ayurveda is een uitgebreid gezondheidssysteem dat haar oorsprong vindt duizenden jaren geleden in India. We kunnen historisch bewijs vinden over Ayurveda in de oude boeken bekend als de Veda’s. In de RigVeda staan meer dan zestig recepten voor medicijnen die voor verschillende ziektes gebruikt kunnen worden. De RigVeda is meer dan 6000 jaar oud maar Ayurveda is nog ouder dan dat. Ayurveda is meer dan enkel een medisch systeem. Het is de Wetenschap van het Leven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.